tel: +370 606 72077
email: sales@uzbekas.lt
Darbo laikas
24/7 online
9:00-18:00 atsiimti Vilniui suderinus laiką ir vietą
+370 606 72077
Tikri uzbekiški rankų darbo kazanai, indai iš UZBEKISTANO!!!
TIEKIMAS NUO 26-06-2023
Ryžiai Devzira, 1 kg
Ferganos plovas
Ingredientai (~10 porcijų):
1.1kg. dev-zira ryžių (devzira.lt ),
2.1 kg. avienos,
3.0.2 kg. kurdiuko (ar lajaus) + 0.15ltr aliejaus
4.1 kg. morkos, pagal galimybes geltonos
5.0.5 kg svogūnų,
6.2-3 česnako galvutės,
7.Keli čiliukai
8.Prieskoniai: druska (pagal skonį, orientacijai ~30g), kuminas (pagal skonį orientacijai ~10gr. arba 1.5a.š.), raugerškio uogos nebūtinos, bet pagal norą keli a.š.
Gaminimo etapai:
1.Ryžių paruošimas: Perplauname ryžius (iki švaraus vandens) ir užmerkiame šiltame pasūdytame vandenyje - ~2h 60C (bet jokiu būdu ne daugiau!!).
2.Pasiruošiame kazaną. Supilame aliejų, kurdiuką (jei turime)
3.Kepimas:
Sudedame mėsą, kuri supjaustyta 2 cm. gabaliukais. Periodiškai pamaišome. Mėsa turi apkepti iki auksinės plutelės. Išimame. Sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Periodiškai apverčiame ir kepame iki auksinio rudumo. Sudedame mėsą atgal. Sudedame ant viršaus lygius sluoksniu supjaustytas šiaudeliais morkas (panašiai 5cm. Ilgio, 0.2cm-0.3cm pločio).
4.Zirvako virimas:
Sumažiname ugnį ir įpilame verdančio vandens, kad apsemtų mėsą daržoves. Įdedame nuluptas česnakų galvutes, čiliukus, druską, dalį kumino, raugerškį.
5.Ryžių virimas.
Padidiname liepsną. Sudedame ant viršaus lygiu sluoksniu. Per kiaurasamtį supilame antrą vandens dalį. Kad ryžius užsemtų panašiai per pirštą. Vanduo BŪTINAI turi virti visu ryžių paviršiumi, bet ne tiek stipriai, kad iš apačios pradėtų šokinėti morkos ar mėsa... Kai vanduo bus žemiau ryžių paviršiaus, kas kokias 3-4 minutes reikia atsargiai perversti ryžius, nemaišant jų su apatiniu morkų / mėsos sluoksniu
Tikri uzbekiški rankų darbo kazanai, indai iš UZBEKISTANO
tel: +370 606 72077
email: sales@uzbekas.lt
Darbo laikas
24/7 online
9:00-18:00 atsiimti Vilniui suderinus laiką ir vietą
+370 606 72077